Onderzoeker UVO [Netherlands]


 

Wat ga je doen?

De veiligheidsonderzoeken waar jij mee bezig bent, kunnen zomaar het nieuws van morgen zijn. Je werkt met uiterst gevoelige informatie en onderzoekt een van de moeilijkste vragen die er zijn: is iemand te vertrouwen? Als onderzoeker bij de MIVD ga jij de uitdaging aan om de nog onbeantwoorde vragen in een veiligheidsonderzoek te beantwoorden door in gesprek te gaan met betrokkene.

Dit maakt jouw baan uniek
Een veiligheidsonderzoek start altijd met een check van administratieve bronnen door iemand uit het naslagenteam. Afhankelijk van vragen die dat oproept en de zwaarte van het veiligheidsonderzoek stuurt de verantwoordelijke analist een onderzoeker op pad. Ook de mate waarin iemand in een bepaalde functie schade kan toebrengen aan de belangen van de staat wordt hierin meegenomen.

Onderzoekers kijken of mensen integer en betrouwbaar zijn voor de context waarin ze gaan werken. Of er voldoende waarborgen zijn dat zij de vertrouwensfunctie onder alle omstandigheden getrouwelijk kunnen vervullen en er geen kwetsbaarheden zijn die dit in de weg staan. Een grote verantwoordelijkheid als je bedenkt dat onze Krijgsmacht bloot staat aan onder andere georganiseerde criminaliteit, spionage, sabotage en extremisme.

Onderzoekers zijn niet alleen de ogen en de oren van de dienst, maar ook het uithangbord. Onderzoekers komen bij verschillende functionarissen, van lage schalen tot generaals. Gewoon bij hen thuis over de vloer. De gesprekken aan de keukentafel kunnen intens zijn. Als onderzoeker moet je lastige onderwerpen durven aansnijden. Van financiële problemen tot verslavingen, van familie en vrienden tot de vraag of iemand chantabel is. Zaken die een betrokkene misschien niet altijd wil bespreken. Als onderzoeker moet je het echt willen weten. Luisteren. Doorvragen. Proactief zijn. Je communicatie aanpassen en afstemmen op de ander. En daarbij als mens kunnen reageren op de ander, zonder je doel uit het oog te verliezen. Het is dus geen kwestie van een standaardvragenlijst doorlopen. Het voeren van een dergelijk gesprek is een echt vak waar je natuurlijke aanleg voor moet hebben.
Maar naast goede mondelinge communicatieve vaardigheden is het ook een vak om vervolgens een goede, feitelijke weergave van het gesprek op papier te zetten, zodat de analist deze belangrijke puzzelstuk kan gebruiken in de verdere analyse.

Wie zoeken we

  • Je hebt een mbo-diploma. Bij ons kun je verschillende aanvullende functiegerichte opleidingen en cursussen volgen, maar ook opleidingen en cursussen voor jouw persoonlijke ontwikkeling behoren tot de mogelijkheden.
  • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. Je beheerst het Engels, spreekt en schrijft goed Nederlands
  • Je kunt goed samenwerken: je werkt regelmatig samen met onder meer analisten die met jouw de openstaande onderzoeksvragen bespreken.
  • Het is wenselijk als je ervaring hebt binnen Defensie of zelfs een keer op uitzending bent geweest.
  • Het is wenselijk als je ervaring hebt op het terrein van Contra-Inlichtingen.
  • Je kunt goed analyseren, je weet hoofd- en bijzaken van elkaar te scheiden en weet waarop doorgevraagd moet worden in een gesprek.
  • Je bent flexibel inzetbaar, het is geen typische 9 tot 5 baan.
  • Je bent integer en gaat verstandig om met de informatie die je te zien krijgt.
  • Je kunt snel schakelen tussen de verschillende personendossiers en vindt het fijn dat jouw werk zo afwisselend is.
  • Je bent in bezit van rijbewijs B.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau schaal 8
Minimum salaris: €2.850 bruto per maand
Maximum salaris: €3.850 bruto per maand
Contractduur 2 jaar
Minimum aantal uren per week 36
Maximum aantal uren per week 40
Plaats Zoetermeer, Zuid-Holland


Overige arbeidsvoorwaarden

Bovenop het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een dertiende maand van 8,33%. Het Ministerie van Defensie hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer.

De organisatie Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst

De Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) is onderdeel van het ministerie van Defensie. De dienst ondersteunt bij het gereedstellen van de eenheden en bij militaire missies en vredesoperaties. Hiervoor verwerven we wereldwijd inlichtingen en veiligheidsinformatie op strategisch, tactisch en operationeel niveau. De MIVD speelt zo een cruciale rol bij de besluitvorming door de militaire leiding en de politieke top.

Werk je bij de MIVD, dan doe je werk dat er echt toe doet. Je draagt bij aan het beschermen van de Nederlandse belangen en de nationale veiligheid. Bovendien werk je in een zeer dynamische omgeving. We doen er alles aan om te zorgen dat je op jouw vakgebied up-to-date blijft, bijvoorbeeld door middel van opleidingen en kennisuitwisseling met onze partnerdiensten.

Omdat je bij de inlichtingen- en veiligheidsdienst werkt en met gevoelige informatie te maken krijgt, kun je de inhoud van je werk niet met je vrienden en familie bespreken. Maar wel met je collega’s. Daarom bouw je een bijzondere band op met hen. Er heerst een sterke onderlinge verbondenheid die er mede voor zorgt dat de meeste mensen lang bij de organisatie blijven werken. En allemaal werken we aan hetzelfde doel: de fysieke en digitale veiligheid van 17 miljoen Nederlanders.

De afdeling Unit Veiligheidsonderzoeken - Diepteteam

De Unit Veiligheidsonderzoeken is een samenwerking tussen de MIVD en de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). Gezamenlijk voeren zij veiligheidsonderzoeken uit naar personen die vertrouwensfuncties gaan vervullen en adviseren zij de vakminister of het bevoegd gezag over de aanwijzing van de vertrouwensfuncties. Functies worden gezien als vertrouwensfuncties als zij de nationale veiligheid kunnen schaden. Pas wanneer na een veiligheidsonderzoek een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) wordt afgegeven, mag iemand zo’n functie uitvoeren.

De Unit Veiligheidsonderzoeken heeft in totaal twee MIVD- en drie AIVD-diepteteams. Op dit moment doet de MIVD binnen de Unit nog eigen onderzoeken, maar het is de bedoeling dat de AIVD en MIVD steeds nauwer gaan samenwerken en medewerkers onderling uitwisselbaar worden. Als onderzoeker werk je samen met collega-onderzoekers en onder meer analisten waardoor je op pad gestuurd wordt om informatie op te halen.

Bijzonderheden

  • Voor de functie geldt woonplaats=standplaats. (Je werkt dus vanuit huis en je krijgt een auto van de zaak)
  • In het kader van het flexibel in kunnen zetten van capaciteit, in verschillende fasen van het veiligheidsonderzoek, wordt je tevens opgeleid als senior onderzoeksassistent. Dit houdt in dat je in voorkomend geval tijdelijk in Zoetermeer je werkzaamheden zal uitvoeren.
  • Wil je meer informatie over het sollicitatieproces? Mail dan naar BS.Vacatures.A@mindef.nl
  • We vragen je om niet met anderen te spreken over je sollicitatie bij de MIVD. Het kan je sollicitatie en eventuele loopbaan bij de MIVD schaden en je veiligheid in gevaar brengen.
  • Een sollicitatiegesprek, een assessment, het opvragen van referenties, online screening, eventueel een capaciteitentest en een veiligheidsonderzoek op niveau A, zijn onderdeel van de sollicitatieprocedure.
  • Om in aanmerking te komen voor een functie bij de MIVD moet je de Nederlandse nationaliteit hebben en (in principe) de afgelopen tien jaar in Nederland hebben gewoond. Ook je eventuele partner en andere mensen in je omgeving worden mogelijk gescreend.
  • Houd er rekening mee dat de selectieprocedure, inclusief het veiligheidsonderzoek, ongeveer vijf maanden in beslag kan nemen.
  • De vacature wordt zowel intern als extern defensie gepubliceerd. Eventuele interne kandidaten worden in de selectieprocedure eerst behandeld alvorens de selectie wordt uitgebreid met externe kandidaten.


 

.

Post a Comment

Previous Post Next Post

Sponsored Ads

نموذج الاتصال